U četvrtak, 22. veljače u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice, upriličen je posjet Hrvatskom saboru članova udruga Hrvatskog časničkog zbora gradova Orahovice, Slatine i Virovitice te predsjednica i predsjednika dijela drugih udruga iz Domovinskog rata s prostora Virovitičko-podravske županije.

Na ulazu u zgradu Hrvatskog sabora dočekali su ih saborski zastupnik i predsjednik odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora gospodin Josip Đakić, saborska zastupnica i predsjednica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora gospođa dr. sc. Vesna Bedeković, oboje iz Virovitičko-podravske županije, te voditeljica službe za građane Hrvatskog sabora gospođa Sanja Šurina. Nakon riječi dobrodošlice spomenutih, krenulo se u obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti zgrade sabora uz stručno vođenje gospođe Šurina, a što je popraćeno s velikim zanimanjem i s dosta pitanja od strane gostiju iz Virovitičko-podravske županije. Isto tako časnici i predsjednice i predsjednici braniteljskih udruga imali su prigodu s galerijskog prostora u živo vidjeti i kraće popratiti saborsku sjednicu, a tom prigodom ih je pozdravio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Nakon toga upriličen je prijem u odboru za ratne veterane gdje je goste primio i iscrpno informirao o djelokrugu rada i postignućima ovog odbora njegov predsjednik Josip Đakić. Valja dodati da se na ovom prijemu razgovaralo o brojnim temama, onim vezanim za Domovinski rat, skrb o braniteljskoj populaciji ali i o onim aktualnim vezanim za obrambeni sustav Republike Hrvatske.

Nakon posjeta Hrvatskom saboru, što je za većinu bila jedinstvena prigoda, časnici, predsjednice i predsjednici udruga iz Domovinskog rata posjetili su groblje Mirogoj i odali počast, prvom predsjedniku i ratnom zapovjedniku Oružanih snaga Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu na njegovom grobu.