Predstavnici HČZ grada Virovitice svojim prisustvom obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavljamo neke od njih:

Svečano obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Osnovnoj školi Suhopolje započelo je posebnom priredbom koju su pripremili učenici. Svečanoj priredbi natočili su i gosti, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal te članovi Hrvatskoga časničkoga zbora grada Virovitice, pukovnik Marijan Brlek, pukovnik Mirko Brajtigam, bojnik Davor Špoljarić te natporučnik Tomislav Kolec. Članovi Hrvatskoga časničkoga zbora grada Virovitice održali su predavanje o Domovinskome ratu u kojemu se prati kronologija najvažnijih događaja i bitaka s posebnim osvrtom na područje Suhopolja i Virovitice. Učenici su pažljivo pratili predavanje te su upoznati s najvažnijim dijelom novije hrvatske povijesti.

Više na: ICV

Učenici Gimnazije zajedno sa svojim profesorima obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Održana su prigodna predavanja, učenici su uredili školu, izrađivali plakate i uredili panoe te prezentirali istraživačke radove na temu Dana sjećanja.

U suradnji s braniteljskom udrugom Hrvatski Časnički zbor održano je predavanje za maturante na Temu domovinskog rata s naglaskom na bitki za Vukovar. Predavanje su održali hrvatski branitelji članovi udruge Hrvatski časnički zbor bojnik Davor Špoljarić, pukovnik Darko Vampovac, Božidar Dumenčić. Predavanje je bilo jako zanimljivo što dokazuju i pitanja učenika vezano uz Domovinski rat. Učenici su pokazali i interes za nastavak školovanja na vojnim akademijama gdje se razvio živi razgovor između branitelja i učenika.

Druženje s braniteljima završilo je poklonom, vrijednom knjigom Virovitica u Domovinskom ratu kojeg su branitelji donirali Gimnaziji. Slijedećeg dana učenici i profesori su zajedno zapalili lampione ispred Gimnazije u čast na sve žrtve u Domovinskom ratu.

Više na: ICV

Glasnici istine po četvrti puta krenuli istrčati ultramaraton od Virovitice do Vukovara

Udruga maratonaca Virovitičko–podravske županije “Glasnici istine” danas (četvrtak) je po četvrti puta organizirala ultramaraton od Virovitice do Vukovara, dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispred Virovitičko–podravske županije. Pri ispraćaju sudionika maratona bili su i predstavnici HČZ grada Virovitice, a posebno smo ponosni na našeg člana Tomislava Koleca koji je aktivni sudionik ultramaratona.

Više n: ICV

Članovi HČZ grada Virovitice svojim su prisustvom i paljenjem svijeća odali počast svim žrtvama Domovinskog rata na mjestima obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prema mjestima prebivališta diljem Virovitičko-podravske županije.

Pripremio: Davor Srdjak