U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine Hrvatski časnički zbor grada Virovitice je nakon službenog dijela obilježavanja 32 obljetnice osnutka virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske,  na imanju odnosno ribnjaku poznatog gradinsko-virovitičkog obrtnika Predraga Šuvaka u Gradini, upriličio neformalno druženje za svoje članove i goste.

Nositelji organizacije druženja bili su članovi časničkog zbora s prostora općine Gradina predvođeni braćom Željkom i Đurom Terijem, a „glavni sponzor“ bio je Predrag Šuvak i sam pričuvni časnik i ratni pripadnik 127 brigade HV, koji je ustupio na raspolaganje svoje imanje sa svim sadržajima te usto donirao i namirnice za prigodni domjenak. Dakle glavni logistićar i organizator pripreme hrane i dobave svega potrebnog bio je Đuro Teri. Izvrstan posao uz roštilj odradili su Marijan Puškarić i Drago Kaladić. Janje za pečenje je pripremio također Drago Kaladić dok ga je nesumnjivo vrhunski pripremio odnosno zgotovio Dragutin Moslavac. O gostima su domaćinski brigu vodili Zoran Novković i Dragan Palatinuš. Za športske aktivnosti odnosno boćanje bio je zadužen Stjepan Jugović, koji je također to vrhunski odradio. Za ugodan štimung odnosno glazbu pobrinuli su se također naši časnici Dragutin Dečak, Darko Koščak, Zlatko Đuračić i sin ratnog pripadnika brigade mladi muzičar Mato Horvat. Vino su donirali Željko Teri i Tihomir Puškarić, povrće je donirao Vjekoslav Moslavac, a više članova je donijelo različita pića i kolače koje su pripremile njihove supruge. Također dio financijskih sredstava utrošenih za ovo druženje osigurali su članovi još znatno ranije te se može reći da su za ovo druženje utrošena minimalna sredstva iz samog buđeta udruge.

Prije početka druženja položen je vijenac i zapaljeni lampioni u počast braniteljima Gradine.

Naravno sve je proteklo u najboljem redu baš kako i dolikuje umirovljenim časnicima i dočasnicima pobjedničke Hrvatske vojske.

DŠ, Foto: ZK, VP