U petak 29 listopada delegacija udruge HČZ-a grada Virovitice u sastavu: Darko Vampovac, Zlatko Spevan, Tomislav Kolec i Davor Špoljarić sudjelovala je u odavanju počasti poginulim braniteljima kod Spomen obilježja na gradskom groblju u Virovitici te u tradicionalnom obilasku svih grobova poginulih branitelja sahranjenih na ovom groblju i polaganju aranžmana i svijeća na njihove grobove. Potom je ista delegacija, uz predstavnike svih srodnih udruga iz Domovinskog rata predvođenih njihovim predsjednicima, ratne pripadnike „A Satnije“ 127. brigade HV, predstavnike grada Virovitice predvođene gradonačelnikom i predstavnike Policijske uprave VPŽ predvođene načelnikom, sudjelovala u obilježavanju 30-te obljetnice VRO Otkos 10 u selu Lončarici kod spomen obilježja poginulom pripadniku „A Satnije“ 127. brigade HV Marijanu Derežiću.

U prigodi ove obljetnice evocirane su uspomene na ovu uspješno provedenu VRO, njen značaj odnosno rezultate koji su njenom provedbom polučeni te na samog Marijana Derežića koji je na ovom mjestu junački poginuo. Nakon kratkog prigodnog programa obilježavanja VRO Otkos 10 delegacija HČZ-a Virovitica sudjelovala je, zajedno s predstavnicima ostalih udruga iz Domovinskog rata te predstavnike grada Virovitice, u obilasku svih ostalih spomen obilježja za poginule branitelje na području prigradskih naselja grada Virovitice i odavanju počasti uz paljenje svijeća za poginule branitelje, njihove mještane.

Isto tako toga dana su i Mirko Brajtigam i Zoran Kozjak u svojstvu predstavnika udruge HČZ-a grada Virovitice i udruge Veterana i dragovoljaca DR ogranak Virovitica obišli i polaganjem svijeća odali počast poginulim pripadnicima 127. Brigade HV na Spomen obilježjima kod sela Kravljak u općini Đulovac i kod sela Brusnik na području grada Pakraca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Također su toga dana i na području susjednih općina bivše ratne općine Virovitica, s kojih udruga HČZ okuplja časnike, njeni predstavnici sudjelovali u odavanju počasti poginulim braniteljima u sastavu općinskih delegacija.

Dana 30. listopada u ime Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice i samog grada Virovitice Vlado Paurić, predsjednik ogranka udruge veterana i dragovoljaca DR i član HČZ-a, polaganjem aranžmana i svijeća odao je počast poginulim pripadnicima policijske stanice Virovitica na njihovom Spomen obilježju u Pakracu te na spomen obilježju poginulim pripadnicima 127. brigade HV kod sela Brusnik.

HČZ Virovitica