Prije trideset godina, 26. prosinca 1991. godine, nakon što su  uspješno izvršile postavljene zadatke i oslobodile golem prostor do tada okupiranog dijela zapadne Slavonije, požeška 123 brigada HV, virovitička 127. brigada HV i slatinska 136. brigada HV spojile su se na državnoj cesti Pakrac-Požega u selu Bučje nedaleko bivšeg logora za zarobljene hrvatske branitelje i civile, proslavivši veliku pobjedu odnosno uspješan završetak vojne operacije „Papuk 91“. Kroz logor Bučje prošlo je preko 300 branitelja i civila, a mnogi su u njemu usmrćeni uslijed teških tortura. U njega je nakon otmice odveden i organizator obrane Pakraca i Lipika dr. Ivan Šreter, za čiju se sudbinu ne zna ni danas.

Što se tiče same operacije valja podsjetiti da je otpočela 28. studenog i da je provedena u dvije etape, završno s 26. prosincem, u 29 dana 127 brigada HV, je u prvoj etapi oslobodila širi prostor današnje općine Đulovac (bivše Miokovićevo) te u drugoj etapi, počevši s 20. prosincem, kada je uvedena na područje Daruvarsko-Pakračkog ratišta, oslobodila je niz okupiranih sela između Sirača i Pakraca. Dostignuća operacije su bila vrlo velika, a valja istaknuti da je spriječen daljnji prodor snaga 5. Korpusa prema Virovitici i Bjelovaru, oslobođeno je 1230 km2 teritorije zapadne Slavonije te je vrlo značajno skraćena ukupna dužina bojišnice. Sve operacije Hrvatske vojske u zapadnoj Slavoniji i na cijelom hrvatskom ratištu završile su se na kraju 1991.godine, stupanjem na snagu Sarajevskog primirja 3. siječnja 1992. godine, a bojišnica se postupno stabilizirala.

Na žalost 29. prosinca, prilikom pokušaja ovladavanja selom Brusnik, 12 pripadnika  2. pješačke bojne 127. brigade HV, predvođeni Vinkom Belobrkom, upali su u zasjedu. Dio njih je odmah u borbi poginuo, a dio je zarobljen, mučen i masakriran. Do konačnog oslobađanja zapadne Slavonije 1995. godine, u vojno-redarstvenoj operaciji “BLJESAK” ostalo je oko 600 km2 ili 26,37% okupiranog teritorija Zapadne Slavonije.